Kako savršeno upariti vino sa hranom? Saveti i preporuke za vrhunski doživljaj!

Dragi naši,

Ketering meni je savršen način da impresionirate svoje goste na sledećoj zabavi ili događaju, ali pravi doživljaj možete postići samo ako izaberete pravo vino. U ovom blogu, mi vam pružamo najbolje savete i preporuke za savršeno uparivanje hrane i vina, tako da možete napraviti vrhunski doživljaj za sve vaše goste.

Kako upariti vino sa hranom

Prvo i najvažnije, razmislite o tipu hrane koju služite. Crvena vina se najbolje uklapaju sa bogatijim, jačim jelima, poput mesa ili testa, dok se bela vina bolje uklapaju sa laganijim, svežijim jelima, poput salata ili ribe. Rosé vina su takođe odličan izbor za laganija jela, ali se takođe mogu upariti i sa ćuretinom i svinjskim mesom.

Kada birate vino, razmislite i o ukusu hrane. Na primer, ako služite začinjenu hranu, možda biste želeli da izaberete vino koje ima jači ukus kako bi se uklapalo sa ukusom hrane. S druge strane, ako služite laganu hranu, poput salate, možda biste želeli da izaberete vino koje je sveže i voćno, kako bi se ukus hrane upotpunio.

Važno je napomenuti da ne morate uvek izabrati najskuplje vino kako bi se uklopilo sa vašim ketering menijem. Postoji mnogo odličnih vina koja se mogu naći po pristupačnoj ceni, a koja se savršeno uklapaju sa različitim vrstama hrane.

Još jedan faktor koji može uticati na izbor vina je i sezona. Na primer, leti se obično preferiraju hladnija, osvežavajuća vina, dok su zimi popularnija jača i punija vina. Razmislite o tome kada birate vina za vaš ketering meni.

vino i hrana

Uz to, uvek možete potražiti savete od somelijera ili stručnjaka za vino. Oni će moći da vam pruže detaljnije savete i preporuke na osnovu vašeg ketering menija.

Kada ste izabrali pravo vino, ne zaboravite da služite na pravoj temperaturi. Crvena vina se obično služe na sobnoj temperaturi, dok se bela vina i roze vina služe ohlađena. Neka vina takođe mogu zahtevati određeno vreme da se otvore, tako da budite sigurni da imate dovoljno vremena za pripremu i serviranje.

Na kraju, ne zaboravite da se dobro zabavite i uživate u hrani i vinu sa svojim gostima! 

Naš ketering meni je odličan način da se družite i uživate u ukusnoj hrani i vinu sa prijateljima i porodicom.

Svi mi u Eketeringu smo strastveni zaljubljenici uparivanja hrane i vina i uvek smo spremni da podelimo naše savete i preporuke sa našim klijentima. Kontaktirajte nas i saznajte kako možemo pomoći da napravite nezaboravan ketering doživljaj za vaše goste!

Zaključak: Uparivanje hrane i vina je važan aspekt ketering menija, ali to ne mora biti teško ili komplikovano. Razmislite o ukusu hrane i tipu vina koji bi se najbolje uklapao, i ne zaboravite da se dobro zabavite i uživate u hrani i vinu sa svojim gostima! 

Zato vas pozivamo da nas zapratite na društvenim mrežama kako biste bili u toku sa našim novim ketering menijima, savetima i idejama za organizaciju vaših sledećih zabava ili događaja. Na našoj Facebook stranici i Instagram profilu, možete pronaći mnoštvo inspirativnih ideja za ukusne i kreativne ketering menijeve, kao i pozitivnu energiju i dobru zabavu.

Pridružite se našoj zajednici i budite deo naše strasti za keteringom i gastronomijom. Spremni smo da vam pomognemo da napravite nezaboravan doživljaj za vaše goste i da se zabavite u ovom procesu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *